0
(DKK 0,00) Vis kurv

Alt du skal vide om Omnia ovnen

 

Vi er kæmpe fans af Omnia ovnen som mange andre. Det er en fantastisk opfindelse, og den giver så meget glæde og gode muligheder for lækre madoplevelser på camping. Du får også en anderledes oplevelse i køkkenet eller på trangiaen udenfor, og kommer lidt længere væk fra hverdagen.

 

Omnia ovn med hjemmebagt brød
Foto: @familiepaaafveje

 

Hvad er en Omnia ovn?
Det er en praktisk, lille og mobil campingovn, som giver dig samme muligheder som en fast ovn. Den er perfekt til outdoor livet, campingvognen eller fast inventar i det lille tekøkken. Den passer nemt i oppakningen på din outdoor tur, om det er vandretur, kanotur eller vanlife.
Omnia ovnen består af 3 dele; bunden der skal direkte på blusset, formen der skal stå på bunden og det røde låg øverst. Det lyder simpelt og nemt, og det er det heldigvis også. Og genialt faktisk!

 

Hvordan virker den?

Den kan som sagt det samme som din faste ovn. Varmen kommer fra tre sider. Nedefra kommer opvarmet op igennem hullet i midten, og kommer under låget, som giver varmen oppefra og fra siden. Bunden opvarmer formen nedefra via blusset.

 

Sådan bruger du din Omnia ovn
Som en almindelig fast ovn, kan det ved mange retter give mening at forvarme den. Det gør du ved at lade bunden stå lidt på blusset i et par minutter, før du sætter formen med retten på og låget til sidst.

Husk altid at smør formen godt, så det ikke brænder fast. Det gør rengøringen af den ret sur, og det er jo meningen at man skal hygge på camping. Silikoneformen er din bedste ven til din Omnia og din campingtur.

Når du hælder retten op i formen, skal den kun fyldes halvt op, så der er plads til at det hæver. Er det fx nachos du laver, så fylder du bare godt op med chips og lækker ost. Skal du til bage brød, er det til gengæld en ret god ide at huske dejen hæver.
Fyld dog aldrig mere op en 2,5 cm fra kanten, da du ellers risikere at det ikke er færdig i toppen, men brændt i bunden.

Varmen kan variere fra komfur til komfur, så prøv dig frem med hvor varmt det skal være med en nem ret, første gang du bruger den. Du kan helt klart gøre det lettere for dig selv med Omnia termometeret, også selvom du har prøvet din Omnia ovn flere gange.

Du må ikke bruge den på induktion, men kan bruges på almindelige kogeplader og gasblus.

 

Kanelsnegle i Omnia ovn
Foto: @ds_fidusen

 

Hvad kan man lave i Omnia ovnen?
Du kan lave det samme som i en fast ovn! Du skal bare huske at tilrette mængden.

Der findes så meget tilbehør til campingovnen, at du får alle redskaberne til at lave alt. Vil du bage muffins? Så er der en silikone muffinform. Du kan også få et bagestativ/bagerist, så du kan nyde varme morgenboller eller endda croissanter. Gerne chokolade croissanter!
Er du til nybagt brød eller kage til kaffen? Det klarer du også nemt i din Omnia ovn.

Vi har ikke vores egne Omnia opskrifter (endnu), men du får lige links til de bedste med på vejen:

Omnia: https://www.omniasweden.com/da/opskrifter-og-tips/

Home Is Where I Park: https://homeiswhereipark.dk/opskrifter/
Ayo har også udgivet sin egen Omnia kogebog!

 

Tips til nem rengøring af campingovnen
Din Omnia må ikke komme i opvaskemaskinen, og de fleste af os har nu heller ikke sådan en med i vores campervan, campingvogn eller backpack. Hvis du smør formen rigtig godt, har du klart nemmere ved at gøre den rent.
Bruger du en silikoneform er det endnu lettere! Der findes også engangs forme, som kan være nemme, men desværre ikke særlig bæredygtige. Bruger du silikoneformen behøver du ikke smøre den, men hvis du vil have ekstra let rengøring, så giv den en lille gang smørelse. Så kan du nemt lige tørre den af, og give den en lille gang vand og sæbe.

Hvis du blander vand og lidt opvaskemiddel i en vand forstøver, så spare du både vand og sæbe under opvasken, og det virker til ALT din opvask! Det er et super praktisk camping hack, der gør livet nemmere, når du skal spare på vandet i tanken.

 

Køb Omnia ovnen her